torsdag 4 juli 2013

Camping är aldrig fel

Det var ett bra tag sen vi var ute och campade och det blir nog inte av i år heller, men nog såg det roligt ut  när Elisabeth och Andreas åkte iväg igår med sina flickor för några tältnätter. Ligga i tält älskar ju alla ungar och i år är ju vädret hyfsat också och det snygga tältet var alldeles nyinköpt..
Orsa Camping

Jag gillar också att ligga i tält men vi har väl det där i stort sett bakom oss, vi har nog campat färdigt. På regniga resor genom Norge när vi var unga. Och Sverige runt där  Halland var en favorit med sol och fina bad. Danmark och söderöver. Naturnära, lite enkelt men kul.

Silvköparens Camping i Sala
Sen var det husvagn flera år, och skulle det bli mer camping för oss så fick det väl bli i en husbil. Lite dyrt men ändå lockande. Vi har en fin camping bara några hundra meter från stugan och tittar förbi däribland och det är lätt att se att det blir allt fler husbilar. Men nog skulle vi se oss runt en hel del om vi blev med husbil, det där långliggarlivet i en husvagn på en campingplats med trätrall och staket runt vagnen ser inte så muntert ut. men som tur är vi folk olika.

Och camping med barn är alltid kul.                          
   

2 kommentarer:

  1. Vi tältare (dvs normala campare) sitter ju gärna och småflinar åt husvagnspöbeln som kuskar landet runt med både tak över huvudet, Julas hela bestånd av solcellslampor och 2-3 olika uppsättningar av kompletta grillkök. Men, det bör nog erkännas att det illvilliga skrattet fastnar lite i halsen när man ser sig om i sitt lite råkalla tält som efter en natt med hällande regn faktiskt känns lite mindre än det egentligen är. Närmast oss står en husbil och genom tältduken hör vi det dämpade ljudet från en platt-tv som bara då och då försvinner i surret från ekipagets vattenpump. Förmodligen vankas det snart en nattmacka med kaffe från bryggaren. Sånt slipper man både med 5:2 metoden och i tält. Men, tack vare dagens regn fick vi på nära håll imponeras av (nästan) alla rovdjur i parken - under varma dagar drar de sig tydligen för att komma ut ur sina gömslen. Ja, ungefär som husvagnsfolket under regniga dito...

    SvaraRadera
  2. En tältare som drabbas av tvivel redan efter en regnvåt natt har bara två val, utförsäljning på Blocket eller bita ihop och ta nya tag. Efter regn kommer sol och en 5:2-vecka har bara 2 fastedagar men hela 5 feed-days. Det är i uppförsbackarna vi härdas och då känns utförsbackarna desto bättre. Klyscha eller visdomsord?

    SvaraRadera