söndag 14 juli 2013

Flintasteken hotad!

Andreas nya grillbord
Det var på 60-talet den kom och vi som bara grillat korv och hamburgare tidigare fick nåt nytt att lägga på grillen, en redig köttbit. Sen har mycket hänt och Flintasteken har väl inte precis så gott rykte längre och vi äter det inte så ofta längre.

Men inför sommaren la vi några stycken i frysen och igår, på sommarens skönaste dag (?), blev det en Flintastek när det nybyggda grillbordet skulle invigas. Rätt OK mat om man vill vara lat och inte lägga ner för mycket tid i köket, och den här dan var det bättre att sitta vid åkanten och läsa våra sommarböcker. Störda endast av ljudet från fåglarnas kvitter, åns porlande och gäddan som slog ibland i vassen.

Och så på en halvtimme vid grillen var sedan middan fixad, Flintastek med lite tillbehör. Möjligen lite väl mastig mat nu när vi håller igen lite med 5:2-metoden , men annars en helt OK grillbit som är lite orättvist baktalad tycker jag. Och vi har en till i frysen att ta till när hungern sätter åt nästa gång.

Men så ser jag på nätet att Flinstasteken är hotad av nya EU-regler! Det är nåt med tillredningen som EU har synpunkter på, så den vi har vi frysen kanske blir vår sista. Den Flintasteken kommer i så fall att avnjutas under högtidliga former i samband med att EU-beslutet klubbas i september.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar