fredag 26 juli 2013

Jazzens Museum, Strömsholm

logo

Det har funnits sedan 1999 och jag skäms att erkänna att i går var det var första gången vi där! Skämmigt! Hoppas det stannar mellan bara dig och mig, men det gav sån mersmak så det blir nog en ketchupeffekt av det här, det finns så många gobitar i deras program. Hela programmet finns på Jazzens Museums hemsida.

rest-07-2.jpg
En bild från museets hemsida
Ja, dels är det ett sevärt museum, Europas första och världens mest omfattande jazzmuseum! Otroligt! I vackra Strömsholm bara en kvarts bilresa hemifrån! Och dessutom har man hela sommaren nästan varje dag en attraktiv musikföreställning där man kan välja att bara sitta och lyssna eller så följer man föreställningen från matborden där det serveras en läcker Konsertmeny för bara 260 spänn!

Borden var slut igår så vi fick bara lyssna, ja vi hade fastedag så det var lika bra det, men vi kom dit tidigt så vi fick bra platser på en fullsatt föreställning med Gunhild Carling Big Band som vi sett flera gånger men aldrig tröttnar på. Exempel på andra gobitar på programmet innan sommarn är slut är Robert Wells & Vocalettes, The Real Group, The World Famous Glenn Miller Orchestra men även artister som Lill-Babs, Östen med Resten, Kalle Moraeus, rock med The Refreshments, schlager med Towa Carson & Jan Höiland bara för att nämna några. Det borde finnas något för alla smaker och det här är bara det som är kvar på programmet fram till säsongavslutningen 25 augusti. Hela sommaren har det vimlat av storheter på museet hos Rolf Carvenius, själv jazzmusiker, som är eldsjälen bakom verksamheten

Museet hann vi inte titta på den här gången men vi kommer tillbaka. Gunhild Carling var på ovanligt bra spelhumör och vi går säkert på fler konserter med hennes band om det blir fler tillfällen. Här är ett smakprov på torsdagens konsert:

            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar