måndag 22 juli 2013

Den vanliga Stockholmshelgen var ovanligt lyckad

Ända sen urminnes tider har vi kört en Stockholmshelg ett par gånger per år. På hotell ibland men numera oftast i någon tillfälligt ledig bostad vi har tillgång till, den här gången blev det i Sollentuna. En toppenhelg!

Abba the museum
Förra året hamnade vi där på 2012 års varmaste dagar och det var bra varmt den här helgen också. Det bästa med såna här turer är när vi inte har ett dugg inplanerat. Men i år hade vi i alla fall planerat att vi skulle gå på Abba-museet och det hör snart till allmänbildningen att ha tittat in där så vi började med det. Det finns så mycket att läsa om det museet på andra håll så jag nöjer mig med att säga att det är värt entrépengarna, 195 kr. Det var mycket grejer och bilder att kolla på, skyltar att läsa och mycket musik att lyssna på. Karaoken var jag värdelös på men hade nästan full poäng på frågesporten. Vi kommer säkert tillbaka ett annat år.

Utsikt från Västerbron
Bad i Årstaviken
En riktigt bra dag var det sen när vi tog oss ner till Skanstull och sen långsamt flanerade längs Årstaviken på ställen vi aldrig varit på. Kaffe och glass på små caféer och massor av folk flanerade, joggade eller cyklade längs med vattnet som vi. Loppis vid Hornstull och så tog vi Västerbron där jag sällan hinner njuta av utsikten på mina maror. På Norr Mälarstrand var det dags för lunch och vi hann med en kaffetår i Kungsträdgården också där vi lyssnade på lite jazz innan vi på kvällskvisten hamnade på Söder igen, hela varvet runt.

På Norr Mälarstrand behövde fötterna svalkas

En promenad i 7-8 timmar, sällan vi haft en så fin dag i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar