fredag 23 juli 2010

Det där med höger och vänster

Jag råkade se en veckogammal Expressen-artikel som säger att folk är mer höger än vänster. Rapport ville veta och SIFO har frågat så det kanske ligger nåt i det.

Nu tror jag inte så hårt på gallupundersökningar, men är det sant så är det inte så konstigt. Ju bättre folk får det så ju bättre vill man ha och "mycket vill ha mer" är ju ett talesätt. Och då kan det kanske kortsiktigt vara bättre att vara höger än vänster.

Sånt här svänger visserligen fram och tilbaka över tid, men redan när jag satt och diskuterade med kompisar som ung var vi inne på att det nog skulle gå åt det hållet, dvs åt pipsvängen. Så kom "Satsa på dig själv"-kampanjerna  på 80-talet och nu är det ju privatiseringar och skattesänkningar som är svaret på allt. Det är väl både bra och naturligt att samhället förändras och att det finns en massa olika åsikter, men jag får erkänna att jag blir lite orolig om ungdomarna idag är så inne på att höger är bättre än vänster.

Fast höger och vänster är inte det viktigaste, rättvisa, solidaritet och sånt är viktigare, och nog ser man mer av det på vänsterkanten. Så jag håller mig kvar på min sida!              

              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar