lördag 31 juli 2010

Nu börjar valrörelsen

Sommarlovet är över, nu börjar det. Kul, kul tycker jag. Hoppas det blir fina debatter. Det blir nog spännande ända in på mållinjen. 19:e september vet vi vem som vann.

Det verkar helt jämnt nu om opinionsundersökningarna stämmer. Det blir ingen promenadseger för Rödgröna som det såg ut som för ett år sen. Och jag hoppas verkligen SD inte kommer in och blir vågmästare, hur kommer Reinfeldt att göra då om han vinner? Han har inte alltid varit så solklar som Sahlin.

I år ska jag framför allt tänka på vad partierna säger om oss pensionärer och om sjukvården. Och jobben.

Vi panschisar får det faktiskt bara sämre - sänkt pension nästa år också. Min sjunker med 4,3 %. Sen får vi visserligen kanske lite sänkt skatt, det lovar båda sidorna, men Alliansen håller fast vid att pensionärer ska ha högre skattesats än vanliga människor - det kan jag aldrig acceptera. Dom Rödgröna ska återställa den här orättvisan, det måste väl ändå ALLA tycka är rättvist.

Att få sjuka att jobba med det de kan är ju bra, men det har varit för många som kommit i kläm med Alliansens nya regler, där ska jag se vilken sida som verkar bäst, har Alliansen ändrat sig?

Det går bra för Sverige, men arbetslösheten sjunker ju inte - inte var jobbskatteavdraget nån bra lösning. Är det bara det Alliansen kör med den här gången också?

Men jag gillar inte det här med två block som allt mer går mot tvåpartisystem, det är dumt för mångfalden och inte blir det väl mer demokrati, men det går väl åt det hållet. Men där behöver jag bättre argument för att tycka att det är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar