tisdag 27 juli 2010

Melody Gardot på Ulriksdal

En av våra nya favoritartister är Melody Gardot, och jag hade blivit presentad med biljetter av snälla barn. Tack för det! Och idag var det dags. Ulriksdals slott. Utomhus i slottsträdgården.

Jättefin kväll, lite småkyligt möjligen men Margareta hade packat både jacka och extra tröja åt mig. Och vilken tur att vi blev varnade att ta bilen - nästan omöjligt att bli av med bilen så vi fick skjuts.

Började lite segt med en skönsjungande José James som hade valt fyra alltför lika låtar. Han sjunger otroligt fint, men hade varit bättre med lite variation i tempo och stil.Och sen dröjde det över en halvtimme innan Melody kom in och programmet kunde börja. Det var väl nåt problem förstås bakom scenen, rampfeber kanske?

Men om det började lite segt så var fortsättningen desto bättre med en bra blandning med en hel del nya låtar som jag inte hört tidigare blandat med några mer välkända Melody-låtar. Och det blev ett bra tryck med sax, cello, bas och trummor. Och Melody på piano och gitarr. Det är verkligen fin musik dom bjuder på. Ett kort inhopp av en ny saxofonist blev det också.

Stående ovationer, det var dom värda med Summertime i ett fint arrangemang som extranummer. Vi var väldigt nöjda när vi traskade hemåt i natten och det var nog alla andra i publiken även Melody. Så här skriver hon på sin Twitter:

"WE LOVE YOU STOCKHOLM! Thank you for a beautiful evening :) Chilly, brisk with the beautiful sounds of our new American Friend.....kiss"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar