fredag 17 juni 2011

Stockholmstur och stopp i avloppet

Tidigt uppe idag för en vända till Stockholm. Avslutning på förskolan för Clea, till hösten är hon skoltjej. Det är ju vissa avslutningar som är viktigare än andra och det här är ju en sån så det var kul att vi kunde vara med.

Trafiken har sällan varit så lugn en tidig vardagsmorgon in till Stockholm men idag hade vi tur, inga köer och en enda lång grön våg ända in till Solna. Det är väl 10.000-tals människor som jobbar hemifrån förstås på fredagarna och det märks i trafiken. Vi kom i god tid för att ta tunnelbanan sista biten in till förskolan i Vasastan. Där blev det fin och entusiastisk sång av ungarna och sen ett välfyllt och generöst kaffebord inne på avdelningen.

Och vi som är från landet var lite imponerade att få dela bord med nästa melodifestivalgeneral (?) och en eurovisionschlagerfestivalvinnare! Lite mer kändistätt än på Stentorpet och på väg till tunnelbanan kunde vi ana en av TV4:s största profiler, men det var att se barnen som var höjdpunkten förstås. Uppspelta inför sommarlovet.

Sen hem till Västerås en sväng - skulle det finnas ledig tid i tvättstugan? Men nix, vi fick tvätta det viktigaste som hastigast i badkar och handfat och tänkte oss sen en snabb tur tillbaka till Sala, men nu hade turen vänt - stopp i avloppet! En massa smutsvatten från badkaret och toan vällde ut på golvet och Jane på felanmälan hade redan skickat hem reparatörn för helgen. Dum tid att få problem med lägenheten kl fyra en fredagseftermiddag! Men innan jag hann ringa helgjouren fick jag loss proppen själv - tur igen! Så kunde vi i alla fall skura bort allt smutsvatten, tvätta färdigt och ta oss tillbaka till Sala. Vi har sällan långtråkigt.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar