onsdag 15 juni 2011

Vad är det med fåglarna?

Vem minns inte Hitchcocks Fåglarna. Jag har sett den bra många gånger och kan förstås handlingen sen länge, men den är lika spännande ändå varje gång man ser den. Kuslig och mycket mer spännande än nya, tramsiga actionfilmer.

Och nu börjar Stentorpet likna Bodega Bay sommaren 1963, det är så många fåglar som flyger in i våra fönster så man börjar undra. Flera stycken innan helgen, och idag var det två stycken igen.

Pang, så smäller det mot fönstret, och så ligger det en stackare där. Död tror man först och det händer väl det också ibland, men vid alla dom senaste 6-7 smällarna har fågeln varit borta efter en liten stund. Ligger bara avsvimmad ett tag, kvicknar till och flyger alltså vidare sen för egen maskin. Med hjärnskakning?

Lite märkligt bara att det helt plötsligt händer så ofta, kan det vara ungar som har svårt att se att det är ett fönster? Eller har dom nåt fel på styrsystemet? Nåt med miljön? Jag var väldigt nära att krocka med en liten pippi häromdan också, kände vingslagen mot kinden, det har ju aldrig nånsin hänt tidigare.

Men som tur är är det bara småfåglar än, i filmen var det ju kråkor och fiskmåsar, så det är nog ingen fara. Jag håller på att det är ungar som inte riktigt lärt sig riskerna med flygning än.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar