tisdag 21 juni 2011

Wild Kids i Stentorpet

En årlig tradition i stugan är Wild Kids-veckan före midsommar med föräldrafria tävlingar för barnbarnen och nu är vi igång och första dagen är avklarad.

Gamla deltagare från tidigare år var Casper 13, Ellen 11 och Clea 7, men i år var även Natan 4 kvalificerad, medan Nelly 2 o Selma 0,25 får sköta grundträningen några år till innan dom kan ta plats i Wild Kids på Stentorpet. Nytt i år var också att ledarstaben dubblerats då mormor/farmor Margareta nu på heltid gått in som rättvis övervakare av arrangemanget.

En lugn start med blindtest av läsk och saft där alla visade stora kunskaper. Anmärkningsvärt var att det bara var Natan som svarade rätt på "Hallonsaft, röd". Sen var det skriftligt kunskapsprov som var rätt trickigt men gick bra för alla.

Mest dramatik var det i vedstaplingstävlingen där alla kämpade så svetten rann, och när stapeln rasade för tionde  gången var det tillåtet att svära lite grann innan det var dags att börja om med en ny staplingsteknik. 1,22 meter hög stapel ska det vara (internationellt vedertaget mått i dessa sammanhang) och det klarade till slut tjejerna. Grattis!


Nattduellen och stärkande kvällsmat, köttärssås med spagetti,  fick sen avsluta första dagen så somnade vi alla tidigt, rätt utpumpade! Efter hur många nattmackor som helst! Ska vi orka dag 2?        

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar