torsdag 30 juni 2011

Kolarbyn i Skinnskatteberg

Andreas Ahlsén
Vlt hade ett intressant reportage idag som jag bara måste kommentera. Rubriken var "Han driver Sveriges mest primitiva vandrarhem". Det handlade om Andreas Ahlsén och hans vandrarhem Kolarbyn i Skinnskatteberg.


Vi bodde där två nätter  för 3-4 veckor och hade det jättebra som jag dokumenterat i resebloggen. Kolarbyn kan man läsa mer om på deras hemsida.

Marcus Eldh
Visst blir man  imponerad av folk som vågar satsa på sina idéer och köra på med det man tror på som den här Andreas som artikeln handlade om. Han hoppade av fina jobb för att driva ett vandrarhem mitt i skogen utan vare sig el, vatten eller Internet. Samarbetar med Marcus Eldh som driver Wild Sweden och ordnar vildmarksturer med älg- bäver- och vargsafaris . Också han en sympatisk entusiast där i Bergslagsskogarna. Wild Sweden har förstås också en hemsida..
Forest huts at night
Nu ska Kolarbyn prova att ha öppet vintertid också, det skulle vara spännande att prova och jag ska absolut göra det nån gång. Snövinter, kallt,  stjärnklart och sprakande brasor och så kryper man ner djupt i sovsäcken på den hårda britsen i sin kolarkoja, det är riktigt så att det lockar så här i sommarvärmen.   

En intressant detalj i sammanhanget men som egentligen inte hör hit: Kolarbyn har i sommar fått hjälp av två unga, franska volontärer som kom dit just dom där dagarna som vi var där i början av juni. Dom var med på bilden i dagens tidning. "Tjejen är kvar men det är visst en ny kille" sa jag till Margareta. "Nej det är samma kille, men tjejen känner jag inte igen" svarade hon. Vi blev båda avslöjade vilken av ungdomarna vi spanade mest på....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar