måndag 10 september 2012

Avslutningen på Paralympics

Nu är både OS och Paralympics slut och nu siktar vi in oss på Rio de Janeiro 2016. Det har varit imponerande avslutningar på båda arrangemangen och jag har suttit bänkad vid TV:n eller som igår vid PC:n.

Det är ofta bättre shower vid avslutningarna än vid invigningarna, mindre pompöst och mindre formellt men desto mer sång, musik och dans. Igår var det mycket Coldplay som jag inte uppmärksammat alls tidigare, men dom var kanonbra med bra musik och bra mellansnack. Och till det dansare både på två ben och i rullstol. Några korta tal, mycket flaggviftningar, fyrverkerier och så ännu mera dans. Dumt att missa avslutningen på dom här arrangemangen. Och så var det lite artister från nästa ställe också förstås som fick visa upp sig och vad man kan vänta av Rio. Den här engelska musiken är lite mer lättillgänglig för mig, men jag kommer att smälta för samban också och alla vackra brasilianska kläder, eller brist på kläder kanske man ska säga...

Spice Girls har bra balans 
Rihanna i gungan
Mest bestående från OS-avslutningen för några veckor sen var Spice Girls som i sylvassa skor stod sjungande på taket på taxibilar. Hur kunde dom hålla sig kvar när bilarna drog iväg i riktigt hög fart?

Och jag var nervös igår också när Rihanna sjöng sittande lite lätt på kanten i en gunga som svängde rätt rejält minst 7-8 meter upp i luften. Utan att hålla i sig och utan att darra på rösten.

Jag blir imponerad när jag ser såna här mastodontföreställningar, allt kan väl inte repeteras så himla noga och det är mycket som kan gå fel, och det är säkert mycket som gör det också, men sällan något som man som åskådare ser. Nån brasilianare sa häromdan att i  Rio kan vi förvänta sig mycket samba, glädje och hetta och "ingenting kommer att fungera" spådde han, men dom kommer nog att klara av det dom också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar