torsdag 20 september 2012

I otakt med tekniken?

Vad har hänt - nu har jag visst tekniska problem för jämnan. I otakt med tekniken skulle jag behöva hjälp att hålla takten.

När jag köpte tågbiljetten häromdan fick expediten lov att starta om datorn mitt under köpet som jag beskrev häromdan.

Idag på förmiddan hände samma sak när jag skulle kopiera några papper nere i kurslokalen. Hur jag än försökte med det kontonummer och lösenord jag skulle använda gick det inte. "Kontot kan inte verifieras" sa kopiatorn. Man testar och provar en massa varianter, och inte gick det bättre när tjejen från expeditionen kom och försökte hjälpa mig, det var tvärnit. Vi startade om kopiatorn till sist och knappade in kontonummer och lösenord precis så som jag gjort hela tiden så jag fick mina kopior.

Jag hade lite för mycket varor idag
Och nu var det problem igen nere på Coop Konsum. I snabbkassan var två av fyra kassor trasiga redan när jag kom, men det var jag oskyldig till! Men jag hade kanske lite för mycket varor för snabbkassan, men det gick hyfsat snabbt ändå att scanna igenom alltihopa, jag går alltid i snabbkassan, och så skulle jag betala med mitt Coop-kort. "Kortet ogiltigt" stod det. Tog mig tillbaka i menyerna för att göra om betalningen, men det blev samma fel. En gång till men då var det nära att jag raderade hela köpet och fått göra om det hela från början. Nu var det lång kö till de två snabbkassorna och "övervakaren" var upptagen i den andra snabbkassan, det var nån förstagångare som tufflade i den kassan.

Efter fjärde tröstlösa försöket fick jag hjälp, men hon hade problem hon också. Men hon var glad och trevlig, det var ett plus, men kunderna i den långa kön var nog inte lika glada, man vet ju själv vad man tänker när folk krånglar och tufflar.

Nåja, hon fick till det hela på något sätt, och i inget av dom här exemplen gjorde jag själv några fel, det är bara tekniken som verkar ha nåt mot mig ibland.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar