fredag 14 september 2012

Cool kille på SJ

Jag hade en knapp timme på mig för att åka ner till SJ Resebyrå och köpa biljett, handla lite på Coop Konsum och köpa hem något drickbart till kvällen i affär'n bredvid. Det hinner man lätt i Västerås.

Fastän pensionär var jag så fräck att jag steg in på SJ Resebyrå strax efter 12, under lunchtimmen! trots att den allmänna meningen nog är att det borde vara skottpengar under den timmen på söliga panschisar som rör sig ute på stan bland vanliga människor. Två kassor var öppna, en var upptagen av en kund men den andra var ledig, jag behövde ingen kölapp. "Två till Stockholm med rabatt för Aktiva Seniorer" sa jag och den rabatten kan man inte ange på nätet, det var därför jag åkt ner till SJ Resebyrå.

Miljövänligt och bekvämt
En trevlig säljare knappade in det jag skulle ha, 95 kr för en enkel resa är nästan 50 kr billigare än ordinarie pris, en bra rabatt. 4*95=380 kr tor. "Men lördag kan de vara lite trångt, ska du inte ta 1:a klass? Då ingår bokad sittplats" . Inte mycket dyrare, 110 kr/biljett är ett rätt bra pris. 440 kr tor är kanske nån hundring mer än med bil, men allt sen vi flyttade ner till centrum för 16-17 år sen har vi sagt att vi ska åka lite mer tåg och nu ska vi börja. Det krånglade en del för trevlige säljarn när han knappade in beställningen "vi fick nya datorer nu i veckan" sa han, men till slut gick det bra. Nu hade kön växt rätt bra bakom mig och jag undrade om jag skulle hinna allt annat jag skulle göra idag. Och skulle dom andra hinna få sina biljetter till tåget som stod startklart på spåret utanför?

"Men ska du inte ha ett Prio-kort" undrade han sen. Det är klart jag skulle ha det, man får ju poäng och nu när vi ska åka mycket tåg är ju det bra, så han började knappa in en massa uppgifter och kön bakom mig bara växte. Men trevlige SJ-säljaren var cool och stressade inte. Då blev det tvärstopp på den nya datorn. Fortfarande cool försökte han stoppa jobbet på lite olika sätt, men till slut var vi överens om att slå av strömmen och börja om. Bara det att sen kom coola SJ-säljaren inte in i den nya datorn. Det behövdes ett nytt lösenord när datorn startades. Lugnt och sansat gjorde han en massa  försök medan kön växte och det nog mumlades om skottpengar på pensionärer. Ett par kollegor tillfrågades och till slut kom experten från kontoret ut och jag kunde avsluta mitt lunchtimmeärende. Nu var det tjyvtjockt där i lokalen, jag var rejält stressad och kände mig medskyldig men coola killen var fortfarande lika avslappnad.

"Ha en bra dag och en trevlig resa till Stockholm" sa han när jag tog cykeln och åkte hemåt och hann precis hem i rätt tid.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar