måndag 24 september 2012

Besök på Vasamuseet

Pampigt!
Sen 1990 ligger Vasa där det ligger i Vasamuseet på Djurgården. IBM var inblandad i nån utställning där i  samband med öppnandet då för 22 år sen, och vi var där då alldeles i början med fribiljett. Nu i helgen var i där igen. Barn upp till 18 går in gratis och 110 för vuxna är väl normalt, men ingen pensionärsrabatt.

Båten ligger där den ligger förstås men det har hänt mycket ändå sen 1990. Många fler utställningar och en massa skyltar och information att läsa om historien bakom regalskeppet Vasa. Det var ett inslag nyligen på Lilla Aktuellt, så Clea och Natan var pålästa, nyfikna och ivriga att springa runt och kolla allt. Båda hade med sina kameror och plåtade. "Det är mäktigt att stå så här" tyckte Clea.


Fina utställnningar
Intressant var förstås den anspråkslösa toan i fören och utställningen med 10-12 skelett var också lite extra intressant.

En höstdag så här trodde jag det skulle vara tjyvtjockt med folk, men det var helt OK. Värsta turistsäsongen är ju över, det är ju så skönt att slippa trängas.Vi har några bekanta som får besök från utlandet varje år är tvungna att guida sina gäster på Vasamuseet varje år och är rätt trötta på att traska runt där, men är det 22 år mellan varje gång så kommer man gärna tillbaka igen. Men jag får nog komma tillbaka lite tidigare än då om jag ska ha nån behållning av besöket nästa gång. Jag är lite väl gammal om 22 år.Kul hade vi den här gången i alla fall.

Så här uppspelta blev Clea och Natan av besöket på Vasamuseet
     

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar