tisdag 26 november 2013

Drömgränsen passerad - blir det en Bannistereffekt?

Vem minns inte Roger Bannister? Bannistereffekten! Grundläggande allmänbildning.

3.59.4
Löparna på den tiden hade försökt hur länge som helst att gå under fyra minuter på en engelsk mil men misslyckades år efter år med tiondelar av sekunder, men när Bannister så klarade det så klarade "alla" sen drömgränsen, en engelsk mil på fyra minuter. Jag har kämpat med min drömgräns nu i månader.

Nu blir det intressant om jag, liksom Bannister och hans kompisar en gång,  nu också parkerat mig under min drömgräns, en vikt under 68 kilo. Det var ett långsiktigt mål med min 5:2-metod och idag hände det! 67,8!

Förra veckan pekade min BMI-kurva uppåt så rekordet kom oväntat, är det ett sensationellt resultat av körsjungande? Körsång både i söndags och i går, måndag. Sensationella rön om det är positivt för vikten. Widmarkeffekten.

Rockin' to the rythm of the Rock-a-beatin-boogie 
På tal om körsången på Stora Torget råkade vi ut för en annan effekt som jag inte har något namn på. Vi hade rejäla högtalare och vi hade tom körmickar, men vi som stod där i kören och sjöng hörde mest oss själva, musiken och allt ljud bara försvann rakt ut i världsrymden. Med 120 i kören blev det nog lite si och så med takthållningen när man inte hade något att hålla sig till. Kanske 120 varianter? Ska bli intressant att se Youtube-filmen som visst är utlagd, men som jag inte hittar nu och får återkomma till. Ja den kanske av sanitära skäl blev refuserad av Youtube-redaktionen, vad vet man. Vi hade proffsfotografer på plats så det kommer fina bilder senare på vår Facebook-sida. Passa på och "Gilla" den! Och vårt nästa framträdande kommer att låta bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar