torsdag 28 november 2013

Vilken tandkräm är bäst?

Är det nån skillnad?
Nu är det dags för ett seriöst blogginlägg igen, det var ett tag sen. Håll andan: jag ska byta tillbaka till min gamla tandkräm!

"Hur otrendigt är det inte att köra med Apotekets tandkräm" tänkte jag för någon vecka sen när vi var till Coop Forum. Så jag botaniserade en stund vid tandkrämshyllan men vad skulle jag välja. Några märken har ju hur många varianter av sin tandkräm som helst, men det är klart att det är precis samma smet i varenda tub. Colgate är värst, dom har 15-20 olika varianter och det gör dom förstås för att få större utrymme i affären för sin tandkräm. Dom har jag bojkottat just för den anledningens skull tidigare, men nu slog jag till med en Colgate-tub. Wild and crazy säger man ju, varför inte prova. Deras reklam gav äntligen utdelning för dom.

Vi fortsätter med Apoteket
Priset på en tandkrämstub är ingen stor sak för oss med bara två i hushållet men jag blev påverkad av en kund som kollade och tvekade en bra stund innan hon valde en speciell sort och samtidigt sa hon något som jag tolkade som något positivt, en rödvit Colgate-tub bland alla andra rödvita Colgate-tuber.

I vår tub var tandkrämen blå och väldigt kletig, vad blandar dom i den? Jag ser att det finns Sorbitol i tandkrämen, sötningsmedel, det låter väl skumt. Att det finns en massa sånt i barntandkräm har jag misstänkt, men i tandkräm för vuxna.... Det kanske ska va så och kanske Apoteket också kör med sötningsmedel, men det kommer jag att undersöka pronto! Och redovisa när det finns något att redovisa.

Två tuber köpte jag, dom ska det av ekonomiska skäl borstas slut på, men sen blir det allt en tur till Apoteket och återgång till gamla vanor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar