onsdag 27 november 2013

Vi handlade på Erikslund idag

Några av gubbarna i bastun sa idag att till Erikslund, vårt stora köpcentrum med IKEA och massvis av andra affärer, åker dom nästan aldrig, En hade bara varit en gång på IKEA. Det var där vi hamnade idag.

Snöskyffel
Från Biltema
Ergonomisk!
Vi är inte där så ofta vi heller, men idag skulle vi titta efter några småsaker som Margareta inte hittade på förmiddagens runda nere på stan. Och jag tänkte passa på att köpa några nya vattenflaskor till gymmet.

Men jag har blivit så petig, jag letade vattenflaskor både på Stadium, Intersport och Clas Ohlson, men ingen dög! Felet på de flesta var att dom var för stora, på ett gympass behöver man ju inte en hel liter vatten, hälften räcker. Jo det fanns en, men den var för dyr. 80 kr för en vattenflaska som jag kommer att glömma på gymmet innan året tagit slut, det var för mycket.

Så det blev lite småkrafs på IKEA och förstås lite extra småkrafs också. Och en snöskyffel från Biltema också. Visst kan man väl ta en tur till köpcentrumet ibland om man inte gör det för ofta. Jag såg en rubrik om ett förslag att förbjuda köpcentrum utanför stan, men läste inte mer om det. Var det i Sverige? Var det ett seriöst förslag? Parkeringskostnaden är det som folk hakar upp sig på när man väljer köpcentrumet framför stan men att det kostar bensin och bilslitage för att ta sig ut dit mörkar man med.

Riktigt mycket trafik var det på de smala gatorna på Erikslund och det var inte så trivsamt att trängas där men inte går det väl att förbjuda köpcentrum. Vi tar oss en och annan sparsam tur ditut utan att skämmas men köper det mesta någon krona dyrare här nere i city. Det blir bäst så.

Och på IKEA blev det några extra flaskor Äpplemust, en av bastugubbarna tyckte den var så bra. 3 flaskor för 50 kr, det slog vi till på.

1 kommentar:

  1. Visst kostar det att åka bil, men för oss som bor på Eriksborg blir det faktiskt dyrare att åka till stan ;-) . Till Erikslund brukar vi gå eller cykla om vi inte ska ha alltför stora saker.

    SvaraRadera