fredag 15 november 2013

Projektet igång igen

Kolgrillen är ett populärt ställe
Mitt gamla projekt har gått i stå, idag har vi haft återuppstartsmöte.

Projektet som jag började för evigheter sen är en  test av stans lunchrestauranger, Jag höll 
på med det i flera år och nu har det tillkommit så många nya matställen så jag kör ett varv till. En gång i veckan, minst, testar jag nu lunchmaten på stans matställen. Bara inom 5-600 meter hemifrån oss har vi minst 25 olika matställen att välja på så det här kommer att ta sin tid!

Två grillspett och pommes frites
Vi började idag på en gammal kär bekant, Grekiska  Kolgrillsbaren. Populär, det brukar vara mycket folk där, men idag var klockan över ett när vi kom dit och då var det lugnt. Men det här är ett ställe jag ofta går på när jag ska luncha med min laktosallergiske kompis, här är allt säkert för honom säger han. Och jag brukar alltid bli nöjd.

Salladsbuffén är aldrig så fräsch när man lunchar sent, men den var rätt OK ändå, och strax efter att vi försett oss så såg jag att dom kom med nytt. Och maten är alltid OK, idag också. Jag tog två grillspett, ett nötfärs och ett med fläsk, med pommes frites till och Margareta åt ett med kyckling och ett vegetariskt. Inga sensationer men helt OK. Lite torra möjligen, men då var pommes fritsen desto bättre. Ingen hälsokost direkt och lite för mycket mat för oss 5:2-are men vår projektuppstart får betyget "med utmärkt beröm godkänt", dvs AB enligt det enda rätta betygssystemet.

89 kronor verkar vara ett normalt lunchpris i Västerås. Så dyrt det har blivit sen min tid, vi betalade väl bara en 50-lapp på sin höjd. Men det är klart, folk i farten har ju sina jobbskatteavdrag, så det känns väl dyrare för oss pensionärer med pensionärsskatt.

Kaffe och kaka som avslutning, sen vinglade jag hemåt, mätt och belåten men lite väl tung i magen. Återkommer oregelbundet med nya rapporter om lunchmaten i Västerås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar