söndag 3 november 2013

Nu tar vi alltid första klass!

Vi tar väldigt gärna tåget, och det blir ju bara allt mer populärt vad jag förstår. Som i lördags. Det var tjyvtockt på stationen när vi skulle ta förmiddagståget till Stockholm där vi den senaste tiden har vi alltid åkt första klass. Vi har haft 50% rabatt på förmiddagstågen med platsbiljett inkluderat, en bra förmån som vi pensionärer haft en tid. Men nu är det slut med den förmånen.

2:a klass 1956! Bättre förr? 
Vi trodde inte att så många skulle upp till Stockholm den här lördagen. Det var ju en röd dag så vi tänkte att folk håller sig nog hemma så vi köpte biljetter till 2:a klass utan platsbiljett. Men så på perrongen stod vi flera hundra och väntade och på tavlan stod det att plats 1-40 i vagn 2 var obokade platser. Var resten bokade platser? Och hur hade folk lyckats med det när man inte ens kunde boka plats på nätet?

Tåget rullade in men var var vagn 2? Det var bara att tränga sig upp på tåget och jaga upp en plats. Fullt på nedre våningen men Margareta fick en plats en trappa upp där jag satt en stund på armstödet tills jag senare såg en ledig lucka en liten bit längre bort, sen var hela övre våningen fylld. Och säkert hela tåget.

Hem var både vi och tåget på plats i god tid och vi fick plats utan problem, men det blev helt fullt i den vagn vi satt oss i så dom som kom sent fick jaga runt och leta.

Nu har vi bestämt oss. Som pensionärer "typ WHOPs" som det heter (Wealthy Healthy Older People) får vi allt kosta på oss första klass även om vår gamla rabatt är borttagen, men då behöver vi inte slåss för att komma med på tåget.

Men lite tragiskt är det att notera att vi är inga riktiga WHOPs. Enligt definitionen gäller det generationen efter oss, 45-64 står det i Wikipedia. Vi är bara OPs men vi kommer att kosta på oss första klass till Stockholm ändå. Kollar jag prislistan är det inte så himla mycket dyrare.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar