måndag 2 augusti 2010

Selma har flyttat hem



I fjorton dar har vi haft bekymmer över vår oinbjudna gäst. Men i dag har hon flyttat hem, och vi har lärt oss lite om katter.

Hon bara gick där en dag. Ville helst sova inne, men det fick hon inte (allergi). Så hon har sovit i källaren eller i soffan på uteplatsen. Mat har hon fixat själv, vi har gott om möss.

Men i går var hon så hungrig så vi fick lov att värma en korv. Och i morse när jag skulle hämta tidningen kl 6 kom hon skrikande igen. Då fick hon leverpastej och skinka.

Och med hjälp av min kattkunniga syster och lika kattkunniga Elin kunde vi tyda kattens reg.nummer och så ett samtal till kennelklubben så fick jag numret till ägaren på fem minuter - visst blir man lite impad över hur bra det är ordnat. Se till att din katt är med i registret!

Matte Ulrika var i USA och hade lite svårt att hämta Selma, men husse Hans var kvar hemma i stugan vid Olov Jons Damm, en dryg km från oss. Så han tog kattburen och cyklade över till oss och Selma blev glad att träffa honom och småhussarna, Otto och brorsan. Nu är det tomt här och vi törs ha dörren öppen igen. Vi skulle gärna ha katt, men det är förstås ett pyssel och med allergin så är det helt uteslutet.

Men det var bra att Selma fångade så mycket möss. Hon skulle egentligen ha haft betalt.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar