måndag 7 februari 2011

Grattis Green Bay - mitt lag vann Superbowl!

Packers-Steelers Super Bowl XLV Press Box NotesNu är det fest i Wisconsin - The Superbowl är hemma igen.

Det var några år sen sist. 1997 tog mina grabbar hem pokalen senast, och nu i natt blev Pittsburg Steelers krossade. Medan jag låg och sov. Jag vet inte ens om matchen gick på TV. TV3 har sänt The Superbowl ibland, men den håller ju på så himla länge - start runt midnatt och inte klart förrän runt 5-6 så där, det är lite väl mycket, och jag visste inte ens om att den skulle spelas i natt.

Och jag är inte så intresserad heller. Hur man räknar poängen är rätt lätt, men alla finesser i själva spelet, taktik och sånt, det är rätt omöjligt att förstå. Men själva finalen, The Superbowl, är sånt spektakel, så någon gång ska jag sitta uppe hela natten och titta, och om Green Bay Packers  är på gång igen så ska jag boka in nästa final - 5:e februari på Lucas Oil Stadium i Indianapolis. På TV förstås.

Jag har sprungit några maror med den gröna Packers-kepsen på huvudet och i garderoben hänger en grön Packerströja, så visst är jag väl supporter. Men att dom gått till final såg jag inte förrän i efterskott. Förlåt!

Fast Green Bay vunnit The Superbowl fyra gånger är dom nog fortfarande "Kusinen från landet", småstadslaget bland alla storlagen. Uppstickare, underdog - det är klart man hejar på såna. Jag ska damma av den gröna kepsen till stockholmsmaran för att ge mina grabbar en hyllning!  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar