torsdag 17 februari 2011

Kylan börjar bli jobbig

Vi är inga riktiga vintermänniskor, vi börjar tröttna på kylan.

Men jag läste om köldrekord i Naimakka häromdan på minus 42 så man borde inte klaga. Och det gör jag förstås inte heller, och vad skulle det förresten tjäna till och vem skulle man klaga för? Men vi börjar tröttna på kylan ändå.

Riktiga vintrar må vara bättre än regniga barmarksvintrar som man också varit med om, men det spelar ingen roll, vi börjar i alla fall tröttna på kylan. Nu blir det några kyliga dagar dagar - måttligt kyliga visserligen så där runt minus 10 så det är väl rätt OK ändå - och sen mot slutet av februari verkar det bli lite mildare. Hopp om livet! Våren kommer!


Och nu är det faktiskt bara upp till oss själva om vi vill ta oss till värmen nån vecka då och då och så här går vi nog inte och huttrar en vinter till. För nu är det kanske så här ett tag - vintrarna blir snörika och rekordkalla och somrarna blir rekordvarma. Klimatförändringarna skulle ju ge milda vintrar trodde man ett tag, men nu verkar det bli så här i stället, jag vet inte vad som är bäst...  Men jag vet att vi börjar tröttna på kylan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar