lördag 24 september 2011

Dramatisk biljakt

Eller så väldigt dramatisk blev det inte, men det hade kunnat bli om inte polisen suttit och sovit.

Ut från Sala i går blev jag omkörd av en fartdåre på en 90-sträcka. BMW? Audi? Det brukar ju vara nåt sånt när det går undan, men det här var en vanlig röd kombi, kanske en Opel eller en japanare. Men fort gick det, minst 150, säkert mer.

Jag svor åt honom där han försvann på Tärna-rakan, men så körde vi förbi en polisbil som stod parkerad där efter vägen, men det tog tid för polisen att reagera. Han stod säkert redan och väntade på den röda kombin, men han reagerade så himla slött så tom jag i mina 90 km/tim kom långt förbi innan polisbilen kom igång. Men sen gick det undan.

Blåljusen på och så började jakten. Kombin hade redan hunnit köra om några lastbilar, men polisen tog den ena efter den andra, och jag var tvungen att trycka lite extra på gasen jag också  för att följa dramatiken  men efter 70-sträckan genom Tärna tappade jag bort dom.

Lite senare, efter en kvart in mot Enköping, mötte vi polisbilen igen, slokörad på väg tillbaka mot Sala tillsammans med en polis på motorcykel. MC-polisen hade väl åkt från Enköping för att ta kombin från andra hållet, men poliserna misslyckades den här gången, kombin hade förstås kört in på en avtagsväg. Ett stalltips är att hela misslyckandet berodde på att polisen som satt på vakt hade nickat till med en mugg kaffe i handen. Men lite spännande blev det ändå.

Det hade varit fint att se fartsyndarn stoppad och fråntagen körkortet, där har jag nolltolerans. Klart jag också kör för fort ibland av misstag, men dom där som alltid ligger på körkortsgränsen, 29 km för fort, dom blir jag galen på, men vi har ett eget namn på dom som jag kör med för att hålla mig lugn. 10-dubbla böterna, ryck lappen och konfiskera bilen vid upprepade fortkörningar är ett bra recept.

Jag blir häcklad ibland för att jag kör försiktigt, men det ser jag bara som beröm. "Gubbe med hatt"  som försöker hålla fartgränserna. Och se upp för en röd kombi, typ Opel.          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar