tisdag 20 september 2011

Nostalgisk igen

Jag kom på pallen. Brons!
Det ena ger det andra när man surrar på en nostalgisk återträff.

Christer hade otroligt nog kvar protokollet från min allra första löpartävling, 18/6 1955, med resultatlista utskriven på skrivmaskin. Christer vann överlägset, men sen verkar det ha varit en rafflande uppgörelse om övriga pallplatser. Klubbmästerskap i PIF, Pojkarnas IF? Juniorklass hade vi också och stafett där mitt lag vann med tre sekunder.

Så fick jag en länk från Olle där han i ett gammalt blogginlägg från 2007 visade några väldigt intressanta bilder från min stora ungdomsidol Ray Charles första Sverige-besök i juni 1962. Olle hade varit där och sparat diverse broschyrer. Jag lånar några bilder från Olles blogg: "Ray Charles på Grönan i juni 1962":

Vi var där på fredagen
Alla som var med
Jag var också där, fredagen den 1:a juni 1962, tillsammans med min nya flamma Margareta. En ljus och fin sommarkväll, och jag minns att vi stod och trängdes med Siw Malmkvist som slagit igenom några år innan, och sen hade vi problem att ta oss tillbaka till Västerås, sista tåget hade gått. Det var tider det...

Och nu har jag ägnat eftermiddagen till att lyssna lite extra på Ray Charles på Spotify, framför allt den första skivan av honom jag nånsin hörde, "The Genius of Ray Charles" från 1959 men även den senaste med Count Basie där dom lagt på Rays röst på Basies musik. Lite fusk kanske, men det är ju så man kan göra nu, men på Grönan var det äkta.

Det ena ger det andra och vilken tur att en del spar i lådorna. Jag har gjort mig av med det mesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar