fredag 23 september 2011

Höst på Stentorpet

Det var sensommar när vi flyttade hem till Västerås och nu på första återbesöket är det redan höst. Nu har vi några helger kvar när vi bara ska runda av allt och förbereda för vintern.

Än kan man ta kaffepausen ute
Men så mycket att göra är det inte, här är ganska lättskött. Utemöblerna får stå kvar ute några veckor till, det ser så trist ut när vi ställt undan dom och täckt med presenningar. Och det är lite för tidigt att klippa ner växter också, så det här är en rätt bra tid egentligen när man med gott samvete kan ta det lite lugnt.

Vi tog lilla promenadrundan idag och det var rätt lugnt överallt där också i stugorna. Dom kanske gör som vi ska göra den här helgen, ta en tur till svampskogen. Det ska bli fint i helgen, så man får passa på.

Rishögarna är borta i ett askmoln
 Men lite jobb har det blivit jag har fått undan alla rishögarna från träden vi fällt, allt är uppeldat. Och gräsmattan är klippt och klipparen är rengjord.

Och när allt känns lugnt och avspänt kommer Margareta på ett nytt projekt - nu ska vi ha fler grusgångar så vi inte drar in så mycket gräs. Och fast det ger en massa jobb håller jag med henne, i morgon efter svampskogen  plockar jag fram spaden och börjar gräva. Nu måste vi passa på innan det blir för hårt att gräva. Jag som sett fram mot några lugna veckor får några jobbiga i stället. Så'nt är livet...   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar