måndag 12 november 2012

Det privata alternativet

Bilprovning idag och det är alltid lite nervöst. Hur dyrt ska det bli?

Sommardäcken är dåliga, skulle bytt dom för länge sen så i stället åkte vinterdäcken på lite väl tidigt nu inför bilprovningen. Fastän dom rullat 10 vintrar och tappat en hel del dubb är dom helt OK ett bra tag till. Och sommardäcken kommer jag att byta till våren, jag har nästan haft lite dåligt samvete när jag kört med dom så här länge även om dom inte är så slitna att dom är olagliga.

Bilen har under året fått nya bromsar och koppling och tom fått ett nytt dörrhandtag på förarplatsen, men man vet ju aldrig ändå vad herrar bilprovare (har nog aldrig sett en tjej som bilprovare) kan hitta på. I år glömde jag bekräfta föreslagen tid hos Svensk Bilprovning så jag bokade hos Carspect, det privat alternativet i Västerås.

Nya rutiner, och jag gjorde en massa fel förstås nu första gången. Hade lite svårt först att hitta till Carspect och ställde sen bilen på fel ställe. Vid betalningen hade jag väl blivit lite stressad och tryckte på fel knappar på kortautomaten ett par gånger innan det blev rätt.

Carspect var bemannad av bara en enda kille som skötte allt, inskrivning, betalning och förstås provningen. Han tog bilnyckeln (som jag förstås fick leta efter ett tag och hittade den kvar i bilen) och "tog en liten tur" på egen hand för att prova tutan och sånt, allt medan jag fick sitta i ett litet fikarum med en kopp väldigt starkt kaffe. Rent och snyggt och folk har nog inte hittat hit än, jag såg många luckor i bokningen. Dom har Drop-in också, kanske fler utnyttjar det.

345 fick jag betala, något dyrare än Svensk Bilprovning tror jag, men det var en trevlig kille som gav mig några bra tips och det bästa av allt, han godkände vår Citroën C5 -02. 10 år gammal och 20500 mil. Undra på att Citroën har ekonomiska problem, det finns ju aldrig någon anledning att byta bort en sån här pärla.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar