tisdag 27 november 2012

Uppdatering till Windows 8 med förhinder

Jag tror knappt det är sant. I mitt jobb hände ofta konstiga saker men vi hittade alltid på lösningar, men nu har jag kört fast ordentligt. På en ynklig skitsak. Jag måste avreagera mig en stund i bloggen.

Jag har bytt till Windows 8 hemma i stan. Inga stora problem. 279 kr.

Jag har bytt till Windows 8, testversionen, i stugan tidigt i våras. Inga problem alls. Den var gratis.

Nu är jag i stugan igen för att byta till Windows 8, den riktiga versionen för 279 kr.

Jag satte fart på kaminen och startade datorn för att starta nedladdningen av Windows 8 innan jag satte på kaffet så att jag kunde luta mig tillbaka och följa installationen. Och ha en bra dag i stugan mens kaminen värmer och datorn blir uppdaterad.

Men redan efter 2 minuter tog det stopp. Use valid format  säger Microsoft där jag försöker ange postnumret. Tvärstopp och ingen lösning i sikte.

Det finns massor massor av andra världen över som haft samma problem när jag Googlar och massor massor av lösningsförslag - prova ett amerikansk nummer, redigera numret si eller så. Inget fungerar, och det förstår man ju att rätt postnummer måste vara det allra viktigaste när man ska handla av Microsoft. En korean som jobbade i Nigeria suckade uppgivet att "det är lite störande när man vill köpa men att Microsoft inte vill sälja".

Jag får väl fortsätta att försöka hitta lösningar, eller får jag väl köpa DVD:n, den kostar runt 500.

Den här dan blev inte som jag tänkt mig, nu tar jag en kopp kaffe. Jäkla Microsoft.   2 kommentarer:

  1. Visst är det skönt att slå näven och riva ifrån. Nu är jag redan igång och laddar ner - jag skulle INTE ange att jag bodde i Sverige!

    SvaraRadera
  2. Use valid format (Zip/postnr). Min lösning: Lämna blankt i fältet "State etc", skriv INTE Sverige/Sweden där. Och ange postnr som 722 19 (formaterat på det sättet alltså) Microsoft är extremt noga ibland,

    SvaraRadera