söndag 11 november 2012

Linking People Together

I går såg jag en film på Filmarkivet. Ericsson firade 100 år 1976 och gjorde då en jubileumsfilm. Kolla gärna:  Linking people together där bl.a. Olof Palme har ett uppmärksammat videosamtal med Australien. Fantastiskt! Teleteknik för att minska avstånden mellan människor. Sen kom Internet.....

Riggad för en föreläsningsturné
Jag blir nästan lite högtidlig när jag drar parallellen till mitt fritidsintresse, Sociala Medier, som ju på så många sätt är just det. Kommunikation mellan folk, gränslöst, demokratiskt, snabbt. Jag har roat mig (?) några dar att se alla föreläsningar som Youtube har om Sociala Medier och det har aldrig varit så lätt att sia om framtiden om något, och det är kul att vara med om starten. Egentligen har allt hänt sedan jag slutade jobba, på 8 år alltså, men nu går det så fort så jag får vara glad att hänga med på det lilla jag kan lära mig. Som trendanalytiker är det lätt att se vart det är på väg, men jag tar rejält betalt att avslöja sådant.  

Men till våren fick jag ett uppdrag, en föreläsning om Sociala Medier! Inget att direkt skryta med och betalningen är mer symbolisk (en gottepåse till fredagsmyset) , och det blir nog i liten skala för 30-40 pers max, men vad ska folk tänka när det kommer en gubbe och ska försöka entusiasmera ungt folk att kasta sig ut i moderna trender på nätet? Det blir en utmaning, jag får väl ha kepsen bak och fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar