fredag 30 november 2012

Hösten är slut, nu börjar vintern

Snön kom igår, idag skriver tidningen om halkolyckor. Dubbdäcken är på, spaden ligger i skuffen och spolarvätskan tål 20 minusgrader. Nu är jag beredd.

Borde kanske ha en ny vinterjacka och bättre kängor. Eller så får dom duga. Bättre joggingkläder borde jag i alla fall ha. Eller så får dom duga.

Slutspått för Sarri
Väderspåmannen Henrik Sarri vågar inte spå vädret längre, klimatförändringarna har gjort vädret för oberäkneligt berättade han i morse och kusliga rapporter har vi fått i veckan om hur världen blir allt varmare och hur vattennivån stiger.

Men en sak törs jag sticka ut hakan och påstå: Så här i början av december brukar det ofta vara busväder och komma en hel del snö.

Det jag framför allt minns var första gången jag åkte Vasaloppet var det rejält med snö den här veckan, sen försvann allt, men jag fick en helg med bra skidföre. Samma helg fick dom rejält med snö i Gävle också, hela stan snöade igen.

Det har hänt fler gånger, nästan varje år, och då tänker jag alltid på den där första veckan i december 1998. Så mycket snö hoppas jag inte att det kommer den här veckan, men vitt och halkigt är det och mer snö är på väg. Och nu ska det julpyntas och bli girlander på balkongen.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar