måndag 26 november 2012

En bra bok. Och ett par till.

Outsider (inbunden)Torbjörn Flygt fick Augustpriset 2001, Underdog. Han har ett ovanligt sätt att skriva och det tog ett bra tag innan jag kom in i den boken, men sen kunde jag inte släppa den ifrån mig minns jag.

Och nu har jag läst fortsättningen, Outsider. Med samma huvudperson och med samma sätt att skriva. Det var svårt den här gången också att komma igång men sen blev den här precis lika bra och intressant som den förra. Jag satt uppe halva natten i natt och läste ut den. Den här mannen har ett alldeles eget sätt att skriva och avslutningen gör det helt klart möjligt att fortsätta att behandla tiden från mitten av 90-talet och framåt, jag ser fram mot att följa huvudpersonen Johan Kraft i ett par böcker till.

Jag är Zlatan Ibrahimovic : min historia (storpocket)Halv fem i natt la jag ifrån mig Outsider, nu har jag plockat fram Gustavs Grabb. Leif GW Perssons biografi har jag hört ska vara läsvärd, och det tyckte Margareta också som just läst ut den, så den ska jag roa mig med några dar. Och sen blir det Zlatan.

Vi köpte den igår på julskyltningen och Margareta är redan igång. Riktigt bra säger hon efter dom första 100 sidorna. Och om en timme får vi veta om han och David Lagercrantz vinner årets Augustpris, men bara att bli nominerad måste väl betyda att den är läsvärd.

     
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar