torsdag 22 november 2012

Rekordgrått?

Jag brukar inte skriva så mycket om vädret, men ändå: Kan det vara så mycket gråare än idag?
Grabbarna på Restaurang Akropolis i Sala 

Vi tog en tur idag till kyrkogården i Sala med en blomma till svärmor Anna som skulle blivit 100 idag och passade förstås på att titta till stugan också allt medan mörkret inte ville släppa på hela dan. Ett fint duggregn hängde i luften hela dan.

Vi piggade upp oss med en matbit på Akropolis, det är där jag oftast äter när jag lunchar ute i Sala, fint salladsbord med bl.a. inlagd strömming. Margareta passade dagen till ära på att ta Dagens Tips, Lammkotletter för 120 kr. Fyra små kotletter med rätt lite mat. Men det smakade visst bra, hon blev nöjd.

Då kom jag att tänka på söndagsmiddagen i Wales. Innan kontokortens tid och vi hade glömt att växla in resecheckar innan helgen och nu var kontanterna nästan slut. Det vi hade kvar räckte bara till tre portioner av det allra billigaste, lammkotletter. Kanske Elisabeth (då 12) blev mätt, men Margareta och jag blev det inte och jag minns att värdshusvärden rekommenderade en massa annat på menyn, men jag stod på mig och beställde Lamb Chop, den billigaste varianten. Såna problem slipper man nu när man kan vifta med kreditkortet.

Ut ur Sala var klockan knappt två men väglysena var redan tända. En rekordgrå dag som i alla fall inspirerade till ett sommarminne.      


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar