torsdag 15 november 2012

Vaccinerad mot influensan för första gången

Bara ett stick, gjort på ett kick
Vi vaccinerade oss mot influensan idag, både Margareta och jag, och det var första gången för oss båda. På jobbet blev jag alltid erbjuden att göra det gratis, men tackade alltid nej. Nu som pensionär är det också gratis och i år tog vi alltså den sprutan för första gången.

Det var en intervju med Annika Linde som gjorde att vi bestämde oss. Är det så att man är mer mottaglig för influensan när man passerar 65 och att även risken för allvarliga komplikationer ökar då så är det väl dumt att tacka nej även om varken Margareta eller jag någonsin haft en riktig influensa.

Kö långt ner i trappen på Oxbackens Vårdcentral men inget gnäll, och efter 40-45 minuter var vi framme och fick våra sprutor och nu kommer vi inte att få någon influensa i vinter.

Sen var behållningen att i den milda novemberkvällen ta en promenad hem genom stan. Vi kollade in några nya matställen som vi måste prova och en del nya affärer dyker också upp när man går i områden man normalt inte rör sig i. Som boende i centrum borde vi nog lite oftare strosa runt nere i stan. Vi tar oftast vår kvällspromenader åt annat håll.

Runt nya Filmstaden finns det nu en massa nya matställen och fler är på gång. Vi måste hänga lite mer på dom hippa inneställena nere i centrum. Och nu ska vi väl klara oss bra från influensan i år.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar