fredag 23 april 2010

Majblommorna har slagit ut


 Det är väl en fin tradition allt sedan 1907! Vi har blommor både Margareta och jag. 

Men jag ser inte så många ungdomar som är ute och säljer. En tjej försökte sälja åt mig när jag var ute och sprang, men då har jag sällan pluskan med mig, annars har jag inte sett så många.

Majblomman har fått en fin hemsida och det här har ju så fint syfte, att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige. Vem kan säga nej till att köpa en majblomma. 

Jag vet inte om det är svårt att få ut barnen att sälja majblommor, jag kanske bara inte råkat se några försäljare med sina fina väskor. Eller är ersättningen för dålig? Vill inte ens ungarna göra något ideellt längre? 

Det var bara en tanke när jag läser alla insändare i tidningen om folk som blivit lurade av ungar som haft en egen prislista med påslag på  50-100 procent på det riktiga priset. Barn i 10-12-årsåldern har kommit på ett sätt att få klirr i den egna kassan. Det var riktigt trist att läsa.            

2 kommentarer:

  1. Hmm - lite orättvist kanske... Ellen säljer med glatt humör majblommor "för fattiga barn i Sollentuna". Hon tjänar väldigt lite på det - utan poängen är ju att barn hjälper andra barn. Och här i Sollentuna finns det i alla fall hjälpsamma barn! Ska jag lägga några i ett kuvert och skicka till Västerås?

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra, jag tyckte bara det var trist att läsa om dom som blivit lurade - det är klart att dom allra allra flesta sköter sig. Och jag köper för en hundring om hon har några kvar

    SvaraRadera