måndag 12 april 2010

Nyheter på macken


Jag blir så imponerad av alla nyheter, sånt som kanske funnits länge i storstan, men det här var nytt för mig:

När sommardäcken monterats måste jag kolla lufttrycket. Jag har aldrig gillat den senaste typen av pumpar med ett löst munstycke som bara stjäls. Så var det på första macken, munstycket var borta och pumpen ur funktion.

Men på andra macken hade dom en nyhet (för mig i alla fall). Man knappar in det lufttryck man vill ha på en liten display, sen drar man ut slangen till däcket och pumpar. När lufttrycket är det rätta visslar displayen glatt. Det här var genialt!

Och enkelt, men först fattade jag ingenting och var mest skraj att däcket skulle explodera så jag fick göra några provskott först innan jag vågade ställa in rätta siffrorna, och det fungerade jättebra! Där ska jag alltid lufta mina däck.

Och en annan nyhet var en pumpautomat för spolarvätskan! Det har jag heller aldrig sett förut. 19 kr litern för en blandning som klarar 18 minusgrader. Dyrt eller billigt? Jag får räkna på't. Som snåljåp brukar jag köra med koncentrerad spolarvätska och blanda själv, men nu får jag väl kolla om jag tjänar nåt på att tanka färdigblandat,

Och mer än så här behövs det inte för att jag ska bli imponerad. Tack OKQ8.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar