tisdag 27 april 2010

Mörklagt i Stentorpet

"Frides grabb" kallade jag alltid Kjell som bodde uppe i själva byn fast han var minst 10 år äldre än jag. Nu börjar jag nästan bli som han. Fast 10 år yngre.

Han dog för några veckor sen så nu är det riktigt mörkt där uppe där han bodde, men även när han levde var det alltid svart i hans hus. Han bodde ensam och någon enstaka 15W-lampa kunde han ha tänt, mycket mer var det inte. Och jag kör nästan likadant när jag är ensam här i vårt Stentorpet.

TV:n stod och surrade i kväll, det var ju Champions League, men när segern för Bayern München var klar (3-0 mot Lyon) och jag slog av TV:n blev det becksvart, bara standylampan på datorn lyste, och så det stillsamma blinket från gatewayen förstås, där lyser det alltid. Och så sprakade det lite och lyste i kaminen.

Men det är ju bra att spara på elen, vi har gjort av med så mycket i vinter, så det är väl bra att ha lamporna släckta. Och nu stänger jag av datorn också, men riktigt så sparsam som Frides grabb blir jag aldrig, jag kostar åtminstone på mig en 25 wattare.                  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar