torsdag 5 augusti 2010

Filosofisk joggingtur med funderingar om prioritering

I går var det första långjoggningen efter maran i juni. 17,33 km. Oj vad jag blev trött, men man får bra med  tid att tänka. Och som vanligt blir jag så filosofisk i joggingspåret, nu tänkte jag på prioriteringar, har jag prioriterat rätt?

Allt eftersom kilometerna avverkades blev jag allt mer säker, och när jag efter att par timmar var hemma och låg och svalkade mig i ån var jag helt klar, finns inget att ändra på hur jag/vi prioriterat den här sommaren.

Den här sommaren tog vi på hemmaplan. Vi har haft huset fullt sen före midsommar varvat med några välbehövliga veckor när vi varit helt ensamma. Annars har barn och barnbarn kryllat här på Stentorpet och vi har badat och ätit gott. Kan inte vara bättre. Vi har inte sovit en natt hemma i stan den här sommaren, det är rekord. Och jag har knappt duschat inne en enda gång, badat varje dag i ån i stället. Livskvalitet!  

Grillat, jobbat lite lagom i trädgården, promenerat, cyklat till Månsis och ätit gott på uterestaurangen, gjort några utflykter, konsert med Melody Gardot med mera. Och nu börjar svampsäsongen.

Senaste dagarna har jag huggit ved så nu klarar vi vintern. Med mina kontoristarmar har jag klyvt tjocka klabbar, minst 50 cm i diameter. Jag har fått använda slägga och kilar, men nu är klabbarna upphuggna. Jag lyckades tom köra slut på släggan!

Och i kväll tar vi cyklarna ner till Måns Ols igen. Vi blev lite sugna på en hamburgertallrik.

Nog har vi prioriterat den här sommaren rätt!    
      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar