tisdag 24 augusti 2010

Nya Filmstaden i Västerås

Det var veckans glada nyhet, SF Bio bygger nytt i Västerås.

Den gamla Filmstaden är rätt ny den också, 25 år, men utvecklingen går fort inom bio också, det gick inte att modernisera dom lokalerna inför nya krav. Nu blir det 3D i alla salonger, det blir rymligare foajé, det blir café mm. Fint! Den gamla var så trång. Men Imax 3D blir det inte och det gör inget för det vet jag inte vad det är. "Plusstolar" hoppas jag det blir gott om, det vill Ellen ha när jag går med barnbarnen på bio.    

Vår förre granne, Steve Södergren, är direktör för SF-biograferna och han bor kvar här i Västerås. Är det han som bidragit till att Västerås får SF Bio:s största filmduk. Synd att vi inte bor kvar på Stallhagen, då kanske vi fått fribiljetter till invigningen 2012.

Men vi får 100 meter närmare till nya Filmstaden än den gamla, det är fint om vi en gång blir skröpliga.... Det jag gillar  mest är nog att gå på bio på söndagseftermiddan. Med en matbit på stan före eller efter. Så ska vi göra i höst igen när vi flyttat hem från Stentorpet.

Det låg en biograf tidigare där nya Filmstaden nu ska flytta in, Cinema invigd 1963-64 nånting. 65? Stängdes väl när gamla Filmstaden byggdes. Premiärfilmen då i gamla Cinema såg Margareta och jag tillsammans - Victor Hugos "Samhällets Olycksbarn". Nu ska vi skaffa biljetter till invigningen av nya Filmstaden. Man måste hänga med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar