fredag 27 augusti 2010

Promenad i Västerås

Min hemstad som jag aldrig flyttade ifrån, här fanns jobben. Och blir väl kvar här, den är fortfarande rätt bra.

Hemflyttade efter sommaren i Sala tog jag en promenad genom centrum idag och kollade läget, hade det hänt nåt?

Kvarteret Igor är nog det största bygget, nya gallerian. Några nya affärer där hade öppnat, kaffebutiken verkar intressant, och dom som inte är riktigt klara börjar bli klara. I slutet av september tror jag allt ska vara klart för invigning. Fint, för det är lite bökigt nu att ta sig förbi på en del ställen.

Annars var nog det mesta sig likt i stan även om jag inte har koll på alla affärer. Det kan säkert ha öppnats och stängts några, jag håller mig mest till 'mina' affärer. Nu kommer det att som vanligt bli några promenader genom stan i stort sett varenda dag, det är alltid nåt jag måste ner och köpa.

Men några bekanta träffade jag. Det var kul att sitta och surra ett tag. Barn och barnbarn i all ära, men det är kul att prata med vuxna också. Och konstigt att man inte träffar fler bekanta - de flesta av mina bekanta har ju slutat jobba och borde väl också driva på stan ibland. Men biblioteket är ett bra ställe, där brukar dom dyka upp.

Och på Kulturnatten den 18 september kommer alla Västeråsare ner till stan, om inte förrän då ska man väl se en del bekanta ansikten. Och har vi tur får vi då sällskap med Casper och Ellen, då blir det nog en pizza på di Spagna.  

Det var rätt skönt att komma hem till Västerås.  

2 kommentarer:

  1. Haha - "det är kul att prata med vuxna också"... Tänk att man fyllt 40 och ännu inte räknas som vuxen - känns helt okej faktiskt ;-) Fast att göra bokslut, momsinbetalningar och fakturering som står på schemat idag känns lite vuxet måste jag erkänna...

    SvaraRadera
  2. Känn dig ung! Det är kul att mina inlägg väcker reaktioner.

    SvaraRadera