söndag 15 augusti 2010

Manlig intuition

Manlig intuition är väl så utvecklad som kvinnlig, kanske tom överlägsen. Tecken tyder på det.

Det började med det fina arbetsvädret idag, varmt men ingen stekande sol och ingen risk för regn. "Att göra"-listan är lång efter en så här varm sommar då arbetslusten varit obefintlig. Inte har jag gjort mycket på hus och tomt sista tiden.

Så idag skulle vi alltså jobba och börja beta av "Att göra"-listan, men trots protester började jag med nåt som inte stod på listan. Jag ville kolla avloppet. Och blev ifrågasatt om prioriteringen.

Vårt avlopp är väldigt spartanskt, ja riktigt dåligt, och ett nytt avlopp står högt på listan för större investeringar, men vi skjuter upp det ett år i taget. Väntar på att kommunen tar oss i örat men framför allt kommer med direktiv. Och nu lyfte jag på locket till avloppsbrunnen.

Och banne mig - det var stopp i avloppet fast vi inte hunnit märka det! Nu hade jag hela dan på mig att fixa't, fint! Det blir så panikartat när det är akut och kommer vid ett olämpligt tillfälle. Som tex på midsommardagaen häromåret med fullt med folk på Stentorpet.

Allt gick bra och nu är vårt spartanska avlopp renspolat och det här jobbet är nu schemalagt för kommande år. Tidigt på våren, mitt i  sommaren och sent på hösten ska högtryckssprutan fram och rensa rören, det låter väl bra. Sen borde det inte dröja länge innan vi har ett nytt avlopp, men min manliga intuition säger mig att det nog gör det ändå...      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar