onsdag 11 augusti 2010

Grillkväll på Älgudden


Vi har gott om cyklar på Stentorpet, och igår tog vi alla en cykeltur till Älgudden med ungarna i cykelkärran. Det är knappt 4 km att cykla dit och sen får man gå några km genom skogen, så vi har rätt nära. Vi hade med oss grillkol och grillspett med en massa mat.

Anders myntade namnet Älgudden för några år sen och Annika befäste namnet lite mer officiellt med en cache för geocaching så av och till besöks den när geocachare letar sina skatter. Det tar väl ett tag innan namnet blir allmänt känt och står på kartbladet, men samtidigt är det väl så här namn på platser kommer till, nån börjar använda namnet och så sprids det över tid. Älgudden kommer säkert att bli ett officiellt och välkänt namn med tiden. En udde ut i mossen bredvid Silvköparen.

Vi hittade ett bra ställe där vi kunde tända grillkolen vi hade med oss. Det blev en riktigt fin grillplats som andra också kan använda senare. Och ute i mossen fanns det gott om vatten så att vi kunde släcka elden 100%-igt efter oss. Man måste vara nästan överdrivet försiktig om man ska grilla i naturen.


Intressant med den gamla kiosken som står där. Använt en gång som en jaktstuga kanske, men nu skulle den behöva rustas upp lite, väggarna börjar rasa. Några älgar såg vi inte till och inga anda djur heller men det är ett fint utflyktsmål, och Lantmäteriet borde snarast uppdatera kartan över vår skog och lägga in Älgudden.    
       

1 kommentar:

  1. Såg mysigt ut! Skulle hellre vilja vara på Älgudden och grilla istället för på jobbet...

    SvaraRadera