onsdag 25 augusti 2010

På valmöte

Intresserad av politik har jag alltid varit, men knappt någon gång tidigare har jag varit på ett valmöte. Men igår var partiledarna för dom Rödgröna på Högskolan i kvarteret bredvid där jag bor, och det ville jag inte missa. Hade dom några nya miljarder till pensionärer?

Nej, där var det inget nytt - bra. Skatteorättvisan ska bort som dom sagt tidigare, det räcker. Punkt.

Men dom pratade om sjuka. Det är för många som kommit i kläm av Alliansens politik, men vem bryr sig?. Dom pratade om barnfattigdom. Dom som inte ens kommer till Kolmården på sommarlovet, men vem bryr sig?

Dom pratade om ungdomsarbetslösheten. Bra.  Dom pratade om utbyggnad av järnvägar och kollektivtrafiken. Bra. Järnvägen behöver satsningar, det räcker inte att sitta och skälla och skylla på SJ när tågen står. Vi behöver bättre spår in till Stockholm.

Dom pratade om miljö och om klimatproblemet, det hör man inte mycket om i det här valet. Omställning till nya drivmedel för bilar. Etc etc.

Och dom är ärliga nog att säga att välfärd kostar. Det är ärligare att före valet säga att bensinskatten höjs än att mörka som Alliansen gjorde 2006 och höja efteråt.
 
Så dom pratade inte om skattesänkningar till välbärgade. Bra. Alliansen ligger visst bäst till just nu, skattesänkningar är ju lockande. Det får gå som det går, men det känns fint att höra till den progressiva delen av valmanskåren, och än kastar vi inte in handduken. Det var ett bra valmöte i Västerås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar