måndag 21 maj 2012

En bra bok

Filmtips i går, får bli ett boktips idag. Korparna av Tomas Bannerhed. Augustpriset 2011.

KorparnaJag gillar såna där böcker där man läser varje ord och inte vill hoppa över ett stycke här och där, och den här var en sån bok som man läser noga. Varför den här boken vann framför andra kan inte jag ha nån synpunkt om, men att det var en välskriven och bra bok var det ingen tvekan om.

Rolig? Nej, rätt dyster. Spännande? Inte direkt, snarare långsam. Men dramatisk. Småland, 70-tal, mycket elände och mycket natur och fåglar. Lättläst fastän det tog sån lång tid för mig att ta mig igenom boken. Och även om jag gillade den här boken tog det så lång tid för mig att läsa den att jag fick lägga ifrån mig den ett tag mitt i och sticka emellan med en lättläst deckare, det verkar väl inte riktigt seriöst och sånt som är dumt att erkänna, men så gör jag ofta om en bok tar för lång tid att komma igenom. Jag har en gång kämpat med en bok ett helt år innan jag blivit klar och då hunnit läsa bra många andra under tiden.

Nu till sommarn blir det kanske lite deckare, kanske Arne Dahl. Han var på TV i går och verkade så sympatisk så jag ska ta ett par av hans deckare. Och så är det ju Strindbergsår så jag ska plocka fram Röda Rummet som jag inte läst på evigheter, det här var också ett par bra boktips. Utöver Korparna.

1 kommentar:

  1. Deckarna får vänta. Jag är igång med Murakamis 1Q84

    SvaraRadera