torsdag 31 maj 2012

Piece of cake

Visst har jag glömt mycket sen arbetslivet. Nätverk, IP-adresser, drivrutiner, konfigurationer hit och dit, sånt där som var självklart en gång är bra mycket jobbigare nu.
Men samtidigt är ändå mycket en hel del enklare nu för tiden, det finns ju hjälptexter till allting nu. Och man får så mycket förslag automatiskt som man inte fick förr på den gamla goda tiden. Men det är rätt, så ska det va', men allt måste göras ännu bra mycket enklare framöver.

Idag skulle jag från Margaretas PC skriva ut några papper på skrivaren som sitter på stationära PC:n med Windows 8. Småsaker men ändå lite för svårt för kreti och pleti tror jag. Lite trickigt för mig också först, men jag fick i alla fall till det utan att ens behöva svära och blev nöjd med det. Nästan a piece of cake.  

När jag kollar på vänners PC:s ser man hur rörigt det kan bli i datorn när man inte har riktig känsla för vad en PC är. Många är rätt duktiga, men andra törs inte göra nånting med sin dator. Och jag tycker egentligen inte att man ska behöva göra nånting, det ska vara som TV:n eller tvättmaskinen med bara några få enkla grundinställningar. Och vill man skriva ut från en PC till skrivaren på en annan ska det bara fungera, det ska datorerna själva klara av. Utan att man behöver vara en gammal avdankad IT-gubbe.

Många nya förkortningar hittade jag när jag grävde i Kontrollpanelen, men jag bryr mig nog inte om att försöka lära mig alla. Jag säger som den pensionerade stinsen som på pensionsdagen såg tågen passera: "Där kommer ett tåg men det skiter jag i".   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar