tisdag 29 maj 2012

Jag som mekaniker

Jag borde bli mekaniker
Tur att man har dom där moppeåren i botten. Jag lärde mig en hel del av att dagligen vara tvungen att meka med min NV Autoped. Och nu har jag min Klippo Éxcellent, 7000 kr, som behöver regelbunden tillsyn.

Idag har jag alltså mekat med gräsklipparen och haft både framgång och en rolig poäng. Startkabeln som gick av i lördags fick jag tag på i Järnboden i lördags och den var enkel att montera. Varje gräsklipparmärke och varje gräsklipparmodell har sina olika kablar, och alla varianter finns inte i lager här i Sala, ja inte i Västerås heller, men jag hade sån otrolig tur att Järnboden hade just den. "Passa på och köp några trisslotter idag" tyckte expediten.

Järnboden i Sala
Så kunde vi klippa färdigt men vår Klippo Excellent gick lite knackigt, kändes vårtrött. Idag tänkte jag så göra rent luftfiltret. Så jag började böka, skruva och svära över hur dumt man placerat luftfiltret. Det tog mig evigheter att få bort det, och jag var tvungen att plocka bort en massa annat också för att komma åt luftfiltret. "Det här ska jag skriva om på Twitter och Facebook. Och i bloggen" tänkte jag. Tills jag förstod att det var ljuddämparn jag med sån möda plockat bort!

Lite skämdes jag, monterade snabbt tillbaka den så ingen granne skulle hinna se mitt misstag. Sen på en halv minut öppnade jag riktiga luftfiltret i stället och blåste rent det. Sen gick vår Klippo Excellent riktigt bra.

Tur att jag är så händig med motorer och det mekaniska. 
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar