tisdag 8 maj 2012

Vår lilla balkong har blivit vårfin

Stolarna från IKEA,
lilla bordet från Indiska  
Balkong högt upp var Margaretas önskemål sist vi bytte bostad, snart åtta år sen. Det blev på femte våningen med utsikt över stan. Balkongen är kanske lite liten men det är plats för två sköna stolar och några växter i alla fall.

Vi är ju borta så mycket på sommaren så vi har inga möjligheter att ha så väldigt mycket växter, men två snygga Lindesbergskrukan från Åhléns med några tåliga buskar har vi, en dvärgsyrén och en liten bambu. Och nu har vi bytt ut vårt lite tråkiga tryckimpregnerade golv mot ett trallgolv från IKEA. Made in Vietnam som så mycket annat nu.  159 kr för 0,81 kvm var ju billigt och vår balkong är bara på 6 kvm. "Small is beautiful" hade vi som reklamslogan en gång på jobbet, här blev i alla fall "small" hyfsat billigt.

Krukorna och bordet från Åhléns
Och golvet från IKEA 
Man sitter inte på balkongen och lyssnar på fågelsången, det är trafiken för tät för så fåglarna lyssnar vi på i Sala i stället, men vi trivs bra på balkongen ändå. På sommarkvällarna tystnar trafiken, och om vi vevar ner markisen får vi riktigt ombonat. Då är det kvällsmat på balkongen och så sitter vi och läser och spejar ut över Västerås.

Vår kombination med lägenhet (med balkong) i centrum av stan och fritidshus på rimligt avstånd är vi rätt nöjda med, och när man läser hur folk vill ha det när dom blir lite äldre är det just så som många önskar ha det.

Och banne mig, med balkongen så här trevlig tror jag vi tar lite fler dagar hemma i stan i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar