tisdag 20 december 2011

Handöl Braskamin

När vi kom upp till stugan igår var strömmen borta, men vi kunde ju elda i braskaminen så vi fick varmt och skönt ändå.

Så kom strömmen tillbaka efter tre timmar och vi hann både dricka kaffe och fixa kvällsmaten. Sen blev det svart igen. Riktigt svart  för nu var klockan över sex på kvällen.

Det är inte ofta vi har strömavbrott här i stugan, i alla fall inte så här långa avbrott. Det var förstås blötsnön som ställde till det även om det inte var så väldigt mycket snö som hade kommit, 15-20 cm kanske, men det är väl tillräckligt. Först var det rätt mysigt när vi tände en massa ljus och eldade i kaminen, men när även det här andra avbrottet blev så långt så att vi tom missade både Julkalendern och Anno 1790, blev det jobbigt, skulle vi åka hem? Nä, vi tänkte allt vara kvar och elda lite extra under natten, och det är ju inte så speciellt kallt den här vintern.

Men så efter tre timmar var strömmen tillbaka och vi kunde titta ikapp våra TV-program på Svt Play, no big deal. Rätt mysigt att vara utan el en kväll, men en tankeställare får man ändå hur beroende man är av elen där ändå vår lilla braskamin är en bra säkerhet. Den räcker för att hålla värmen i vår lilla stuga och man kan hjälpligt koka vatten och fixa lite mat på den också, så skulle elen vara borta flera dar klarar vi det också. Och Julkalendern kan man kolla på mobilen, så även vi stadsbor skulle kunna överleva några dar på Stentorpet utan el, men inte så mycket mer, tack. Det är enklare med ström i ledningarna.                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar