onsdag 14 december 2011

Var försiktig med apelsinerna!

Sen länge är jag försiktig med bananer och kaffe. Efter en artikel i Tidningen Vi köper vi bara Krav-märkta bananer, helst även rättvisemärkta. Artikeln visade hur bananerna badas i jättelika giftbassänger.

Så har jag hört att kaffe också är utsatt för massor av gift, så vi köper nästan bara Krav-märkt kaffe.  Och helst rättvisemärkt även där.

Apelsiner däremot har vi oftast köpt "vanliga", det brukar inte alltid finnas kravmärkta. Men så häromdan skalade jag en stor kraftig apelsin, vi delade på den som vanligt, Margareta och jag, hälften var. Men redan efter två klyftor  slog stora blåsor upp på tungan, mest på mig men även på Margareta. Jag som skalat apelsinen hade väl gift på händerna, men undrar om inte hela apelsinen var en giftbomb. Den smakade illa och vi slängde den och även dom andra som låg i fruktskålen.

Så igår hittade jag ekologiska apelsiner på Konsum. Dom är lite mindre än vanliga, ja det är Krav-märkta  bananer också, men nu kommer jag alltid att leta efter såna i fortsättningen.

Mina blåsor på tungan gick över till dagen därpå, Margareta hade sina nån dag till. Ett kraftigt gift är det dom sprutar apelsinerna med, det ska jag undvika nu.            

1 kommentar:

  1. Tyvärr är hållbarheten dålig för dom här obesprutade apelsinerna. Gift eller mögel har man att välja på.

    SvaraRadera