söndag 4 december 2011

Pizza speziale?

Nelly väntar på tårta
Vi kom hem på lördagseftermiddan efter ett par dar i Uppsala där vi barnvaktat och 3-årskalasat för lilla Nelly. Alla barnbarnen utom Casper var där, tårta och lussebullar. Trevligt.

Hemma i stan satte vi igång och förberedde söndagsmiddan, gäster skulle komma från Hedemora och Upplands-Väsby. Sen orkade vi inte fixa nån mat för lördagskvällen, läge för att dela på en pizza framför TV:n och slappa lite.

Pizzakön var ovanligt lång
Mycket folk i pizzerian, jag såg tom pizzabagarn mjuka upp armen mellan en Bussola och en Calzone, "Jag har fått pizzaarm" skojade han. Jag fick min Quattro Stagioni och vi åt framför TV:n, sen dröjde det inte en halvtimme, tror jag, innan vi slog av TV:n och bara satt i varsin fåtölj och kände oss trötta och olustiga. Vi blev dåliga båda två i samma sekund! Vi orkade inte ens titta på TV.

Det här är nog allt vi äter idag
Vi la oss sen redan nio, och en timme senare ville inte pizzan vara med, vi fick turas om att köa på toan. Det här har aldrig hänt efter deras goda pizzor, jag som så ofta gjort stödköp där i kvarterets pizzeria där alla bagarna är så trevliga, men nu är det nog slutköpt där för ett tag. Och så ska jag förstås gå in till dom och bara tala om att dom borde ändra lite i receptet till Quattron.

Frukosten i morse var spartansk, vi tog varsitt glas vatten, sen vinglade jag på darriga ben ner till Konsum och köpte juice, några soppor och på tips från Bettan lite Resorb, vätskeersättning, det är nog allt  vi kommer att äta idag. Bokade förstås av middagsbesöket, sen har vi bara sovit och sovit och sovit.

Det var en märklig kraft i den här pizzan.          

5 kommentarer:

 1. Natan, Clea, och jag är också risiga...ser ett visst samband...

  SvaraRadera
 2. Jag och ellen har tillbringat natten på toa... och resten av familjen har käntsig sådär. Var det verkligen pizzan...
  /CJ

  SvaraRadera
 3. Förlåt min kära kvarterspizzeria, jag trodde det var du, men när 18 personer träffas och kramas så hoppar bacillerna kors och tvärs. Pizzan är nog oskyldig, det här var nog en tråkig släkthistoria.

  SvaraRadera
 4. Jo, nu har Anna feber också.

  SvaraRadera
 5. Jag hade en intensiv lördagskväll, en matt söndagsfm och en rätt OK söndagskväll. Idag känner jag mig sugen på en lång joggingrunda så det var inte så farligt för mig.

  SvaraRadera