onsdag 21 december 2011

Starke Man läggs ner

Lars-Göran Bengtsson (S) rules
SVT lägger ner Starke Man, det var riktigt synd. Vi har skrattat gott åt den där dumdryge pampen och hans arbetskamrater på kommunhuset i Svinarp, men det räckte inte med oss två och 800000 till, även SVT behöver miljonsiffror eller var det nån annan orsak att serien läggs ner?

Så synd, det var ett av få program jag skrattat gott åt, nästan det enda sen Fawlty Towers. Solsidan är rätt kul och kommer visst tillbaka, men där stoppar ju TV4 in extra mycket reklam så själva programmet är väl knappt 20 minuter. Jag ska ta tid nån gång och rapportera indignerat eller skamset be om ursäkt om jag har fel.  

Och så skulle jag vilja ha lite mer riktig politik också, det händer ju ingenting nu in real life. Och det som händer blir så blekt rapporterat, det är inge' drag i politiska reportrarna nu, dom är för snälla mot regeringen. Hjärtlösa utvisningar, vårdskandaler, miljonvinster i skolan hamnar på Guernsey mm, men nada. Tobias Billström avböjer bara att kommentera så är det bra med det. Reportrarna är för snälla och oppositionen är för svag.

 Det är bara opinionssiffror var och varannan vecka med samma innehåll, och hur kan det bli något annat när det inte finns nån riktig politisk debatt? Riktigt trist. Det var roligare på Palmes tid med en massa debatter och en massa satirprogram på radio och TV, Reinfeldt verkar ingen våga skoja om.

Magdalena Stark (M)
Nä, det var trist att Starke Man går in i evigheten. Eller finns det nån öppning? Det blev ju just maktskifte där och moderaten Magdalena Stark tog över efter en kupp, och hon verkade lika slipad som Lars-Göran, det hade varit intressant att se fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar